Свързани новини

11.05.2017 11:30

Дипломат №1: Призовавам турския посланик да мери думите си

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призовавам турския посланик да мери думите си. Това важи за всички посланици, не само за турския. Надявам се на добросъседски отношения. Това каза вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.


"Българската външна политика е консервативна и от години следва една посока – имаме съюзници, имаме и партньори. Турция е наш партньор и съюзник в НАТО“, коментира Екатерина Захариева, цитирана от "Фокус". По думите ѝ турският посланик трябва да внимава в изказа си, защото е представител на турската държава в България.


„Тогава, когато той е малко по-остър или говори малко по-непремерени неща, всъщност това не помага в отношенията между двете държави. Но отношенията между България и Турция са приятелски от години. Съюзници сме в НАТО и това е най-големият наш съсед. България и българският национален интерес определят да имаме добри отношения с всички съседи и спокойствие на Балканите. Знаете колко нестабилна, за съжаление, е политическата обстановка през всичките години на прехода точно на Балканите“, допълни вицепремиерът.


Захариева бе категорична, че ще покаже с работата си какво може и уточни, че четири години от работата ѝ са били свързани с външната политика, като част от екипа на президента Росен Плевнелиев. „В никакъв случай не бих приела пост, за който не се чувствам подготвена. Чувствам се доста удобно в този стол“, добави тя.


За кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, Захариева заяви, че тя наистина е позната в България. „Тя е награждавана два пъти за евродепутат на годината. Мария Габриел е най-силната кандидатура, която България може да излъчи. ГЕРБ е политическа партия и което и да беше назначението, щеше да е политическо назначение. Почти всички еврокомисари са членове на някоя от партиите, която ги е излъчила“, каза още външният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но