Свързани новини

11.05.2017 15:00

Фандъкова: Изграждането на третия лъч на метрото върви в срок

Видян 1787 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Строителството на третата на линия на метрото върви по график, като са изпълнени 33% от дейностите и има възможност от юни постепенно да започне отварянето на стесненията, където ги има, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ. По думите й, от началото на миналата година е започнало изграждането на 7 метростанции, а по-късно и на още една метростанция и така сега се строят общо 8.


„Очаквам в края на май да започне подготовката за изграждането на още 4 метростанции в кв. Овча купел до Околовръстния път и кв. Горна баня. И тези 4 метростанции трябва да бъдат готови заедно с останалите 8 през септември 2019 г., когато ще имаме още 12 км метро. Така ще свържем големи квартали като Овча купел, Хаджи Димитър, Красно селo с центъра на София и с останалите две линии на метрото. Тази трета линия предвижда и връзки с жп транспорт при Горна баня”, допълни още Фандъкова.


Кметът посочи, че през юни по бул. Патриарх Евтимий трябва да бъде освободено движението, като ще останат "леки стеснения" точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи, но ще бъде пуснато движението по булеварда. По думите й, тогава ще бъде освободено плътното за движение и по булевардите България и Акад. Гешов.


Отново през юни се очаква да бъде пуснато движението и по бул. Гоце Делчев и локалните платна на бул. Цар Борис III , но цялото кръстовище на Красно селоще бъде готово в края на следващата година, каза още тя.


Фандъкова подчерта, че общината смята строителството на детски градини са приоритет и сега се градят такива в кварталите Драгалевци, Младост, Бояна, Люлин, Красна поляна, Красно село, Манастирски ливади и Кръстова вада.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв