Свързани новини

11.05.2017 09:31

Лавров: Тръмп изрази интерес от сътрудничество с Русия

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският президент Доналд Тръмп изрази интереса на Вашингтон от сътрудничество с Руската федерация. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата помежду им в Белия дом, предава агенция РИА Новости.



Лавров коментира, че за една среща няма да бъдат решени всички проблеми, но е положително, че има желание за придвижване в такава посока. Той добави, че Тръмп ясно е изразил своята заинтересованост от изграждане на взаимноизгодни, делови, прагматични отношения.

От своя страна, Тръмп призова Москва да „обуздае“ режима на сирийския президент Башар ал-Асад, както и неговия ключов съюзник - Иран, предава Фокус.  Държавният глава на САЩ е подчертал нуждата от съвместна работа с Руската федерация за поставянето на край на конфликта в Сирия. Американският президент описа срещата с Сергей Лавров като „много, много добра“. „Ние ще спрем убийствата и смъртта (в Сирия)“, добави Тръмп.
Лавров е най-високопоставеният руски представител, с който американският държавен глава се срещна след встъпването си в длъжност на поста.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън обясни на руския външен министър, че санкциите на Съединените американски щати срещу Руската федерация ще останат в сила докато не бъде изпълнено изцяло споразумението от Минск за Украйна, предава руската агенция Sputnik.

Тилърсън е подчертал нуждата от напредък в изпълнението на споразумението и също е разговарял с Лавров за нуждата да бъдат разрешени доставките на хуманитарна помощ на цивилните в Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а