Свързани новини

10.05.2017 15:25

НЗОК спира финансирането на болниците

Видян 2674 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спират финансирането на болници заради неплатени данъци и осигуровки. НЗОК прилага решението на МС от юли м.г., когато здравеопазването се ръководеше от министър Петър Москов, за чиите нарушения и заведени 4 съдебни дела срещу него 19 минути писа многократно и подробно. Заради 2-те предизборни кампании обаче действието е отложено "само" с 10 месеца.


НЗОК спира финансирането на болници заради неплащатани данъци и осигуровки след решение на МС от юли 2016 г.  Д-р Иван Кокалов от Надзорния съвет на НЗОК призна пред Bulgaria ON AIR, че е безкрайно учуден от решението, без да е ясно за какви задължения става дума.


"Няма болница, която да няма борчове. Ако има задължения, които не се обслужват редовно, то те могат да бъдат разсрочени", посочи той. И добави, че Надзорният съвет на НЗОК не е запознат с документа, с който се спира финансирането на болниците.


Д-р Кокалов подчерта, че ефектът от спирането на финансирането ще бъде върху болниците, но и върху пациентите. Запитан кой има интерес от решението на МС той отговори, че това е единствено НАП, за да може да събере повече пари.


"На заседание на МС много бързо трябва да се предприемат действия. Начинът е още утре да се види какво е взето като решение и да се коригира. Смешно е да затваряме болници, защото някой е решил да събира дългове", коментира д-р Кокалов.


Председателят на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пък риторично попита кой е разпоредил наредбата да влезе в действие веднага след изборите?!


Той добави, че има много сгрешени партиди в базата данни на НАП. Самият д-р Миндов е получил заплашително писмо от НАП за дължими суми, за които ще бъде съдебно преследван, но при последвалата проверка е установено, че става въпрос за 16 стотинки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион