Свързани новини

10.05.2017 09:37

Йотова: Президентът е желаният партньор в Европа

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние сме почтени хора, това се разбра и най-върлите ни опоненти. Разбиха се много митове за тези три месеца – предречени бяха апокалипсис, международна изолация. Но нищо от това не се сбъдва и няма да стане", каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Тази сутрин” по бТВ по повод 100-те дни от встъпването си в длъжност.


„Президентът Румен Радев е желаният партньор в Европа, на всички международни срещи. Дори участието му на съветите се отбелязва и в европейската преса; приносът му за декларацията в Рим – това са много знакови неща, защото знам колко труд и амбиция трябва да имаш, за да сложи поне едно свое изречение, в който и да е европейски и/или международен документ”, подчерта Илияна Йотова.


Тя отбеляза, че с Румен Радев са екип, като споделят, обсъждат събития и позиции – диалогът е нормален.


„Моят стремеж, мисля и на Румен Радев, е да покажем, че в България може да се прави и друг тип политика. Това е политика, в която не се изявяваш върху образа на врага – т.е. не рисуваш непрекъснато един образ на един враг и казващ: „Аз съм по-добрият от него и вижте той какво вчера направи”. Ние си вършим работата, а най-добрата оценка ще дават тези, които ни гледат отвън”, каза още вицепрезидентът, цитирана от "Фокус".


Тя подчерта, че има амбицията да прави нови тип политика в страната за българските граждани, които не живеят на територията на България. Тази политика не може да се изчерпва с българско гражданство и с български документи – тя е много по-дълбока. В същото време е необходим по-строг контрол при даването на българско гражданство.


По отношение на Мария Габриел, за която се смята, че ще бъде излъчена за български еврокомисар, Йотова каза: „Много се зарадвах на тази новина, защото знам нейните позиции, защото тя ще бъде коренно различен български еврокомисар от тези, които са били до момента. Истински й стискам палци”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей