Свързани новини

06.05.2017 13:05

Радев: Когато спойката между народ и армия е силна и България е силна

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нека този празник продължава да споява народ и армия. Защото нашата история е доказала, че когато тази спойка е силна, и България е силна. Честит празник!" Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в тържественото си слово по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.


„Военнослужещи, знам колко трудна и рискова е вашата професия - благодаря ви, че въпреки предизвикателствата на времето продължавате да отстоявате каузата България с висок професионализъм. Нека свети Георги Победоносец ви закриля и вдъхва сила на духа ви и сила на вашата десница. Драги ветерани и воини от запаса и резерва, благодаря ви за вашата всеотдайна служба в редовете на Българската армия и за това че предавате любовта и себеотрицанието към родината на следващите поколения“, каза държавният глава.


„Скъпи сънародници, позволете ми да ви поздравя с този голям християнски празник, Гергьовден, и да ви пожелая здраве, мир и благополучие“, пожела президентът Румен Радев на българския народ.


В словото си държавният глава посочи, че изминалата година е била повратна в отношението към въоръжените ни сили заради приетите проекти за модернизация и превъоръжаване на армията. Той изтъкна, че при следването на тези ангажименти е нужна висока военна експертиза и прозрачност при избора на нова техника, съобщава БНТ.


"Разбира се, крайното решение при този избор винаги е политическо. Но нека не забравяме, че военното дело и технологиите станаха изключително сложни, и затова призовавам политиците да се опират по-често на военната експертиза, когато взимат важни решения. Защото, уважаеми дами и господа, не ние, политиците, ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника и не ние ще рискуваме живота си на земята, в морето и в небето, а хората с пагони", заяви Румен Радев.


 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби