06.05.2017 08:05

1200 военнослужещи ще се включат в парада в София

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 До 1200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета – един Ми-17 и два „Кугар“, от състава на Военновъздушните сили ще се включат във военния парад в София по повод 6 май - Деня на Храбростта и празника на Българската армия. Той ще започне в 10.00 ч. на площад „Княз Александър I“ в София. Във военния парад ще участват и Знаменен взвод на Националната гвардейска част; Гвардейски представителен духов оркестър; Представителен блок от Военна академия „Г.С.Раковски“ с бойното знаме на академията; Представителен блок от Националната гвардейска част с бойното знаме на частта; Представителен блок от Националния военен университет „Васил Левски“ с бойното знаме на университета; Два представителни блока от Сухопътните войски с бойните им знамена; Представителен блок от Военновъздушните сили със знамето на ВВС; Представителен блок на Военноморските сили със знамето на ВМС; Представителен блок от бригада „Специални сили“ с бойното знаме на бригадата; Представителен блок, съставен от формирования, подчинени на Съвместното командване на силите, с бойното знаме на Мобилната КИС.



Във всеки блок ще маршируват по 64 военнослужещи, командир на рота, трима командири на взводове, знаменосец с двама асистенти. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.
При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта. В 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на президента на Република България ще бъде извършена тържествена смяна на караула. Честването на Деня на Храбростта и празника на Българската армия в София ще започне от 9.00 ч. с водосвет на бойните знамена пред паметника на Незнайния воин. Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители на празника с вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. за постоянната хронологична и външна експозиция. Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията, ще бъде представена специално за празника.



От СДВР предприемат засилени мерки за сигурност и проверки на граждани по време на военния парад. Обособеното място за гражданите, които желаят да наблюдават водосвета на бойните знамена, е при Паметника на Опълченеца в градинката срещу Незнайния войн. За да стигнат до там, ще могат да минат през две места, на които да бъдат проверени – първото е през бул. „Цар Освободител“, откъдето да стигнат до кръстовището на ул. „Шипка“ и ул. „Париж“, а второто - на ул. „Раковски“ при кръстовището с ул. „Оборище“, непосредствено до мястото, на което ще бъдат настанени. В целия периметър около тази зона ще бъде разположена и тежката техника, която прегражда пътните артерии към множеството от хора, което се прави с цел да не могат злонамерени или случайно попаднали водачи да навлязат вътре. Ще има и още едно място, малко по-отдалечено за граждани – пред централния вход на храма „Св. Александър Невски“, където хората също ще бъдат проверени от двете страни на храма. От 10.00 часа започва и официалното начало на парада на пл. „Княз Александър I“. Там мястото, определено за гражданите, е бившата градина на мавзолея, сега Градината на нациите. Хората ще бъдат проверявани и там на няколко контролни пункта – на бул. „Цар Освободител“ при кръстовището с ул. „Георги Бенковски“; от задната страна на градинката пред Народния театър по двете улици „Дякон Игнатий“ и „Княз Батенберг“, както и от страната на площад „Независимост“. Пространството пред президентството ще остане празно за граждани, поради съображение за сигурност. Движението в централната градска част утре след 7.00 часа ще бъде затруднено. Хората би трябвало да избягват района на бул. „Цар Освободител“ между СУ „Св. Климент Охридски“ и бул. „Мария Луиза“, тъй като там ще се движи много военна техника, която превозва частите на армията, ще има доста полицейски автомобили и други, които са ангажирани в мероприятието. Движението по бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковски“ и всичките преки в определен периметър ще бъде затворено за пътни превозни средства. Пешеходците, които желаят да наблюдават самите мероприятия, ще влизат през контролните пунктове, където ще бъдат проверявани от служители на НСО и МВР съвместно.

Източник: Фокус



























Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей