Свързани новини

05.05.2017 09:33

НС създаде Временна комисия за имунитета на Марешки

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Парламентът създаде Временна комисия за имунитета на Веселин Марешки. „За“ комисията гласуваха 184 народни представители, „против“ - 0 и „въздържали се“ -0 , с което тя бе приета, съобщи Фокус. Комисията се състои от 10 народни представители, като всяка парламентарна група има право на двама членове. За председател на комисията бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“ . Комисията е във връзка с искането на главния прокурор Сотир Цацаров от 27 април за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител от парламентарната група на „Воля”. В мотивите на проекторешението за създаване на комисията е посочено, че до момента Марешки не се е отказал доброволно от имунитета си. В тях се посочва още, че в такива случаи парламентарната практика предвижда създаването на Временна анкетна комисия, която да проучи дали са налице достатъчно доказателства за искания имунитет. За председател на Временната комисия бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“, а за нейни членове: Димитър Петров и Христо Гаджев от ГЕРБ, Пенчо Милков и Филип Попов от ПГ на „БСП за България“, Александър Сиди от „Обединени патриоти“, Хайри Садъков и Танер Али от ДПС, Симеон Найденов, Антон Дончев.


В рамките на дебата за създаване на Комисията депутатът от „Воля“ Симеон Найденов поиска от Комисията да бъде изискано дело от 2015 г, комисията да се запознае с доказателствата по делото и да даде преценка и становище има ли достатъчно данни за извършени престъпления от Веселин Марешки. Според него е необходимо изслушване на комисията по поставените въпроси пред тях. „На последно място искаме оповестяване на това разследване, да се даде публичност пред целия народ за обстоятелствата по обвиненията срещу Марешки“, каза Симеон Найденов.


Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунинета на Веселин Марешки, тъй като му е било повдигнато обвинение, за това, че на 15 октомври 2014 г. във Варна е причинил на Костадин Костадинов, в качеството му на длъжностно лице лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето.


За времето от 9 октомври 2014 г. до 16 ноември 2014 г. във Варна, с цел да принуди другиго – Асен Миланов, да поеме имуществено задължение – да му заплаща ежемесечно парична сума в размер на 10 000 (десет хиляди лева), го заплашил с увреждане на имущество – разрушаване на стопанисваното от него заведение „Ред хот пица“, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имущество, собственост на „Ред хот България“ ООД, с управител Асен Миланов, извършено е от две лица – Красимира Колева и Веселин Марешки и са причинени значителни вреди в размер на 14 838,38 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева