Свързани новини

04.05.2017 17:28

3 млн. лв. за апартамент в кулите до НДК

Видян 3591 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо три милиона лева е стойността на апартамент на 21-ия етаж в една от трите кули от стъкло и бетон, които предстои да бъдат завършени на бул. Витоша до НДК. В едната от тях ще се разполага КВС – собственик на ДЗИ и СИБанк. Другата ще се превърне в хотел, най-вероятно от най-голямата световна верига Мариот и разчита да приема гостите на европредседателството ни от 1 януари 2018 г. Третата разпродава апартаменти.


Цената на жилището с площ от 260 квадратни метра е достигнала 1 353 508 евро. И това не е върхът, защото имотите достигат 5200 евро или над 10 000 лева на квадрат. Цената стига и задминава съответните котировки в значително по-добри за живеене градове според световните класации като лидера в тях 7 години подред Виена, Барселона и Милано.


Напомняме, че комплексът Милениум и даването на парцела за него беше повод на съд да отиде дългогодишният кмет на София Стефан Софиянски. Друго обвинение беше за не по-малко престижен обект на същата фирма - НикМи, която имаше твърде силни позиции по време на управлението на Иван Костов – гранд хотел София. Компанията има и трети възлов обект в сърцето на София – Централ парк хотел, чийто парцел бе взет от фамилията на тогавашния външен министър Надежда Михайлова, чието семейство, заедно с други елитни от онова време, се разположи в голям апартамент в построена от НикМи хайкооперация в първата пряка на бул. Витоша след трите небостъргача на Милениум по посока на Южния парк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са