Свързани новини

04.05.2017 14:53

Бивш зам-министър от ББ2 се сдоби с второ обвинение

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурори от Специализирано звено Антикорупция привлякоха като обвиняем Христо Ангеличин (ДСБ) – бивш заместник-министър на външните работи в кабинета Борисов 2  и екс зам.-кмет по културата на София (2009-2011) за безстопанственост, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Ангеличин е обвинен за това, че в периода от 15 януари 2016 г. до 22 юли 2016 г., като заместник-министър на външните работи, при условията на продължавано престъпление (с две деяния), в нарушение на задълженията си да наблюдава и контролира дейността на дирекция Управление на собствеността и материално-техническо осигуряване в МВнР не е упражнил достатъчен контрол върху работата на директора на тази дирекция.


 В резултат на това са последвали значителни щети за Министерството на външните работи в размер на 494 458,03 лева , изплатени по силата на две споразумения сключени между МВнР и МЗХ, на частно търговско дружество.


 Обвинението е по наказателно производство, образувано на 19 януари 2017 г. от СЗА във връзка с установеното в хода на разследването непровеждане на обществена поръчка от МВнР по реда на Закона за обществените поръчки за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на Министерството на външните работи.  Вместо да се спази закона, тъй като са налице основания за провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП, МВнР са сключили две споразумения с Министерството на земеделието и храните, по силата на които са ползвали услугите на търговско дружество чрез МЗХ. С това търговско дружество МЗХ е в договорни отношения след проведена обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите само и единствено на МЗХ.


Това не е първото обвинение на бившия заместник-министър. Както 19’ писа в началото на годината Ангеличин бе обвинен за умишлена безстопанственост, заради това, че миналата година е подписал договор за купуване на телефонни централи за българските посолства отново без обществена поръчка.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв