Свързани новини

04.05.2017 09:46

Бащата на починалия ученик: Изпратих го на училище, не на война

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава разследването на смъртта на 14-годишния Радослав, който почина вчера след сбиване със свой съученик в класната стая на училище "Христо Ботев" в град Славяново, Плевенско. Ръководството твърди, че момчето е имало тежко заболяване, което е довело до фаталния завършек. Родителите обаче са категорични - става дума за убийство, което сега директорката опитва да потули.


Училището остава затворено до края на седмицата.


Инцидентът е станал в час по биология пред очите на ученици и преподавател. Между двете момчета, които делели един чин и били братовчеди, възникнал конфликт, който за кратко е прераснал в бой. Починалото момче паднало на чина и на земята, след което е настъпила смъртта му.


Властите са иззели записите от камерите в класната стая.


Според учителите случилото се е нещастен случай, продиктуван от вече съществуващо епилептично заболяване. Директорката на школото подчерта пред камерата на bTV, че персоналът на училището е направил всичко по силите си, за да помогне на Радослав.


Близките твърдят, че детето е било здраво, като доказват това с документи. Думите им се потвърждават и от личния лекар. Майката на момчето посочи, че то е имало единствено вродена катаракта на очите, която е била коригирана с лазерна операция.


"Сутринта го изпратих на училище, не на война", каза бащата на Радослав, който посочи, че на няколко пъти са се оплаквали от агресивното поведение на другото момче, но не е имало резултат. "Това не може да бъде нещастен случай, това е убийство", подчерта мъжът.


Хора от града поискаха ръководството на училището да бъде сменено, като разказаха за пияни учители, които тормозят децата, за хаос в сградата и липса на медицинско лице за стотиците ученици.


Другото момче, участвало в инцидента е задържано за 24 часа. За момента прокуратурата разследва причиняване на смърт по непредпазливост.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със