Свързани новини

03.05.2017 17:03

Лондон: Какви 100 млрд.евро бълнува ЕС?!

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като ЕС заплаши Великобритания, че Брекзит ще й струва 100 млрд. такса към Брюксел, Лондон не остана длъжен. Страната, която и в момента плаща 15% от сметките на целия Съюз има претенции за над 90 млрд.евро при подялбата на собствеността на ЕС, в която 40 години е инвестирала. Дейвид Дейвис, който е ресорен министър по Брекзит в консервативното правителство, направо рече: „Няма да платим никакви 100 млрд. евро на никого” пред телевизията ITV.



Пред ВВС премиерът Тереза Мей стигна още по-далеч: „По време на кампанията ми за лидерство на Консервативната партия един от моите колеги ме беш нарекъл „кърваво трудна жена” за преговори и други неща, а следващият човек, който със сигурност ще се убеди в това се нарича Жан Клод Юнкер”.



Даже опозиционно настроените и проевропейски издания като Гардиън реагират остро на бълнуванията на обърканите еврочиновници. Като баснословна определя „таксата развод” и най-авторитетният финансов всекидневник в света Файненшъл Таймс, който пръв цитира блъфа на водещия преговорите по Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние.



Пред ВВС британският му опонент Дейвис се надсмя: „Тази сутрин говорят за 100 млрд, след като тръгнаха от 50 и минаха през 60 млрд. за няколко дни. По този път не се стига до никъде. Простата истина е, че ни предстоят  супер тежки преговори”.  Той припомни опита на Тачър в търговски надлъгвания с Европа и каза: „Те разправят, че за нас били пазар от 290 млрд. евро, ама за тях ние сме най-големият им външен пазар и те отлично знаят колко невероятно много сме им важни”.
Лондон отхвърля и последната ударна теза на ЕС, че евросъдът, контролиран от Брюксел трябва да се произнесе по всякакви спорове, свързани с Брекзит.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей