Свързани новини

02.05.2017 17:05

Путин натисна Меркел в Сочи

Видян 1827 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Руският президент Путин прие немския канцлер Меркел в любимата си олимпийска столица Сочи, където е от уикенда, когато присъства на кръга от Формула 1 покрай олимпийските обекти. Във всичко има и знак, тъй като миналата седмица Германия предложи спортистите от страната, победила родината им във Втората световна война, да не участват на следващите игри в Южна Корея след 9 месеца. Не е случайно, че визитата на Меркел е точно в навечерието на 9 май. Датата, която Русия празнува като Деня на победата. Миналото гостуване на Мути в Русия беше на 10 май 2015 г., отново покрай празника.



Сирийският конфликт, положението в Украйна и битката с тероризма бяха афиширани като основни теми на разговорите между двамата лидери. Като се има предвид предизборната обстановка – за Меркел вотът е през есента на тази, а за Путин – в началото на идната година, въпроси като газопровода Северен поток 2 и участието на 4 млн. рускоезични с немски паспорти в решаването на политическите борби в Германия, чийто глас може да се окаже решаващ за 4-и мандат на канцлера, всъщност са били с предимство. Меркел ще има нужда от рамото на Путин и за срещата на Г-20 в Хамбург през юни, на която за първи път като глава на САЩ ще се появи Тръмп.
Според руския канал RT в срещата има и трети участник, подготвилия гостуването и наложилия темите по него коалиционен партньор на канцлера и премиер на Бавария Хорст Зеехофер. Той е близък приятел на Путин, вече беше в Москва неотдавна, и в момента „извива ръцете” на Мути за повече власт, защото без него тя няма как да победи социалистите на изборите през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория Асенова

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви