Свързани новини

02.05.2017 16:35

П. Стоянович: Отказах 100 000 лв. подкуп за Двойната къща

Видян 5287 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

100 000 лв. подкуп е предложил представител на инвеститор на бившия министър на културата в кабинета Орешарски Петър Стоянович, за да бъде съборена емблематичната за София Двойна къща, разкри самият той в България сутрин по Bulgaria ON AIR.


Както 19’ писа, багер бутна с разрешение на министъра при ББ1 и ББ2 Вежди Рашидов Двойната къща през почивните дни, като изпревари подготвяната жива верига в защита на сградата в събота. Печеливш е Киро Японеца от СИК.


Това е проблем на манталитета и качеството на политическата класа. Няма достатъчно гражданска енергия и критики, за да може обществото да притисне политиците да си свършат работата”, сподели Стоянович.


Бившият министър на културата е категоричен, че има големи пропуски в действащия Закон за опазване и закрила на културното наследство и по думите му той е направен така, че да може да удовлетвори всякакви бизнес интереси.


Стоянович отправи призив към кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Здравко Здравков да предложат защитата на недвижимото културно наследство на страната ни да влезе като част от приоритетите на управленската програма. Той е убеден, че единственото решение на проблема е в промяна на закона.


Оказва се, че през 2014 г. собственикът е изпълнил предписанията и е изготвил проект за съхраняване на културната ценност. Внезапно миналият ноември внася предложение с искане да се отнеме статутът на обекта, което му развързва ръцете.


Ще направим всичко възможно този случай да не се повтаря, зарече се зам.-кметът по култура Тодор Чобанов. Той е категоричен, че експертите, които са „работили за ликвидирането” на Двойната къща, трябва да бъдат незабавно освободени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец