Свързани новини

02.05.2017 12:22

Прокуратурата се зае с Летище-София

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Прокурори от специализираното звено Антикорупция проверяват сигнал за предоставен достъп на частна фирма до информационната система на Летище София.


До главния прокурор е постъпил сигнал за това, че през февруари 2017 г., по силата на заповед на изпълнителния директор на Летище София ЕАД, на частно търговско дружество са били предоставени пълни администраторски права (неограничен достъп) по отношение на цялата информационна система на летището. По същото време се е провеждала процедура по предоставяне на Летище София на концесия. Припомняме, че процедурата по отдаване на софийското летище на концесия бе спряна от служебния кабинет, заради законови основания, свързани с наличие на обективни обстоятелства, които не са били предвидени при приемане на решението за откриване на процедурата.


       Пълният достъп до информационната система на летището е осигурена на никому неизвестната компания Overseassecurityproductions, а нейн предишен собственик е Николай Крушков- началник на кабинета на служебния вътрешен министър Пламе Узунов, пише Афера. Особено топла е връзката на Крушков с израелските тайни служби. Той е преминал специализиран курс в Homeland Security Academyв Тел Авив, а в последствие като служител на МВР, според Капитал, работи в тясно сътрудничество с израелските служби по атентата в Сарафово.


Случайно или не, един от потенциалните кандидати за предстоящата концесия на летище София е голяма израелска компания, а достъпът до вътрешна за летището информация би било сериозно предимство спрямо останалите участници в процедурата.


Това е поредният скандал свързан с Летище София. Както 19’ писа то е в катастрофално финансово състояние  и има данни за скандални обществени поръчки при неговото управление от кабинета Борисов 2. От предприятието са източвани десетки милиони левове чрез скандални обществени поръчки, организирани набързо за три дни, има нарушения при назначения на персонал и лоши финансови резултати.  Въпреки рекордния брой пътници през 2016 година терминалите отчитат нищожна печалба. 


В същото време скандалните назначения в Летище София продължават с пълна сила. 70-годишният Борис Попов който беше пенсиониран през 2014-а година от правителството на Орешарски бе върнат на поста директор на ВИП-а на Летище София. Попов е бивш служител на Второ главно на Държавна сигурност, шеф на ВИП-а на софийското летище от 1985-а година, през 1990 остава шеф само на така нареченият търговски ВИП, но през 2009 (по време на правителството Борисов 1) отново е назначен за шеф на целия ВИП (включително и правителствения).




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв