Свързани новини

02.05.2017 10:35

Обвиняват Марешки за ваксините на Москов?

Видян 2451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът Веселин Марешки ще бъде обвинен заедно с бившия министър на здравеопазването в кабинета Борисов 2 Петър Москов по делото за турските ваксини, разкри разследващият журналист Веселина Томова. Припомняме, че Петър Москов се сдоби с четири обвинения от прокуратура по делото за внос на турски ваксини (въпросните ваксини се оказаха с 2000% по-токсични от допустимото) в България.  Сега предстои като обвиняем по делото да бъде привлечен и аптекарския бос Веселин Марешки, прогнозира пред Евроком шефката на сайта Афера. Припомняме,  че лидерът на Воля има вече две обвинения от прокуратурата за рекет и побой над общински съветник. Както 19’ писа, Варненския окръжен съд прекрати делото срещу новоизбрания народен представител заради депутатския му имунитет и го прехвърли по компетентност на Софийския градски съд. След близо две години съдебно следствие срещу Марешки, делото трябваше да започне отначало, тъй като през март съдията по него Светлозар Георгиев беше обвинен и даден на съд за натиск над прокурор по друг казус. Този скандал бе умишлено потулен от българските журналисти, а  19’ бе една от малкото медии, която обърна внимание на твърде съмнителната смяна на съдията по делото срещу новия заместник председател на Народното събрание.



 Миналата сряда главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на варненския бизнесмен, но той отказа да го даде и заяви, че иска да бъде свикана парламентарна комисия по казуса.



Междувременно специализираната прокуратура започна проверка на реекспорта на лекарства у нас. Както е известно един от най-големите играчи, свързани с темата е именно Веселин Марешки. Спецпрокуратурата е преценила, че има данни за организирана престъпна група, която е натрупала стотици милиони от реекспорт. Напомняме, че кабинетът ББ 2 го обяви за прекратен, но това явно е лъжа!



Интересен е фактът, че именно аптека, собственост на Марешки, заема първо място в страната за 2014 година по получени пари от Здравната каса за продадено скъпоструващо лекарство Humira и заема второ място у нас по получени над 5 милиона лева за реинбурсирани лекарства.



Реекспортът на такива скъпи лекарства (б.р. Humira е скъпо струващо лекарство за ревматоиден артрит. То струва в България 1600 лева, а в Германия двойно -  около 1800 евро) пълни джоба с огромни пари на определени играчи.
Схемата включва и мъртви души, които са "пациенти" менте. В аферата са набъркани и болници, между които и ДКЦ-4 във Варна, пише ПИК.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а