Свързани новини

29.04.2017 08:04

Тръмп разреши нефтодобива в северните води на САЩ

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, с която отпадат ограниченията за добив на нефт в Арктика и Атлантическия океан, съобщи Би Би Си. Целта е да бъде „освободена американската енергия”.


Държавният глава заяви, че с този си ход ще даде възможност да бъдат открити хиляди нови работни места – макар към момента нефтеният пазар да не е в най-добрата си форма.


Барак Обама ограничи нефтодобива в американски води с цел опазване на околната среда. Според секретаря по вътрешната политика Райън Зинке обаче е по-добре да се поеме екологичен риск, отколкото страната да е заложник на „чужди сили”. Премахването на ограничението беше едно от предизборните обещания на Доналд Тръмп.


Нашата страна е благословена с невероятни природни ресурси, в това число големи запаси от нефт и природен газ, но федералното правителство е държало 94% от тези блокове затворени за проучване и добив. Това лишава страната ни от потенциала за хиляди и хиляди работни места и милиарди долари”, коментира при подписването на заповедта Тръмп.


 Екоактивисти вече обявиха, че ще атакуват заповедта. Една от причините е катастрофалния нефтен разлив в Мексиканския залив, при който след експлозия на платформа на „Бритиш Петролиум” се стигна до невиждано по мащаб замърсяване.


Източник:бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.