Свързани новини

28.04.2017 12:26

Лиляна Павлова да понесе отговорността за далаверите в АПИ, иска Добрев

Видян 2340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „От последните дни стана ясно, че в АПИ са уговаряни обществени поръчки за десетки милиони. Факт е, че неправомерно са усвоени 50 млн. лв. Факт е и че политическото ръководство, в лицето на тогавашния министър Лиляна Павлова, е била информирана за това, което се случва в АПИ”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Кирил Добрев пред журналисти в парламента. Той зададе въпрос за отговорността: „Ако е виновен Лазар Лазаров, ще понесе наказателна отговорност. Кой ще понесе политическата отговорност? Да не стане така, че след няколко дни Лиляна Павлова да проверява Лиляна Павлова?” По неговите думи от разкритията става ясно, че масово по българските пътища се е „отводнявало” и „уплътнявало”. „Това са кодовите думи за усвояване на средства и източване на пари. Все едно България е Холандия и цялата ни държава се намира под морското ниво, и е задължително да правим такива отводнявания”, коментира още той. Добрев предложи с политически консенсус да бъде приета комисия за установяване пропуските и нарушенията при изграждане на магистрали и пътища в България. Той подчерта, че днес е добър ден за българската демокрация, защото с пълен консенсус НС е приело две комисии – за установяване на радиоактивното замърсяване на питейните води и за проучване на случаите за неплатени заплати. „Това показва, че въпреки политическото напрежение, политическите сили са в състояние да намерят общ език”, каза още народният представител. Според него магистралите са гордост на правителството на „Борисов-1”, „Борисов-2”, а сигурно ще бъдат гордост и на правителството на „Борисов-3”. „Искаме комисия, която да установи каква е цената, която плаща българският народ за тази гордост”, заяви Кирил Добрев.


Манол Генов: Системна практика в АПИ е да се заобикаля законодателството


„Системна практика в АПИ е да се заобикаля законодателството – законът за пътищата и законът за устройство на територията”, заяви народният представител Манол Генов и попита защо досега не е потърсена отговорност по закона за устройство на територията, по отношение на гаранционните срокове на всички строително-монтажни работи, извършени по магистралите „Тракия” и „Марица”. „Магистрала „Марица” прилича на римски калдъръм. Сигурно е бил по-гладък тогава”, коментира Генов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на