28.04.2017 12:39

ВВС на САЩ ще покажат уменията си в Граф Игнатиево

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности ще представят днес за първи път в България екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.


Демонстрацията в авиобазата "Граф Игнатиево" ще бъде наблюдавана от президента Румен Радев, министъра на отбраната Стефан Янев и началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев,  съобщиха от Министерството на отбраната.


Военновъздушните сили на САЩ ще демонстрират уменията си и мощта на изтребителите си от следващо поколение F-35А, допълва Нова.


Изявления за медиите ще направят командващият на 3-то командване на Военновъздушните сили на САЩ с отговорности в Европа и Африка, в Рамщайн, Германия, генерал-лейтенант Ричард Кларк и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, се посочва в съобщението на МО.


Депутати от 44-ото Народно събрание, заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг и други представители на посолството са поканени да наблюдават демонстрациите в авиобазата "Граф Игнатиево".


На 26 април изтребители F-15 C на американските Военновъздушни сили пристигнаха в авиобазата "Граф Игнатиево", за да участват в съвместната българско-американска летателна подготовка "Тракийски орел-2017 г.", съобщиха от пресцентъра на МО.


Екипажите са от 122-ра ескадрила от състава на 159-о авиационно крило на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана. Предвижда се съвместните полети на екипажи от Военновъздушните сили на България и на САЩ да са в периода април - юни 2017 г.


От българска страна в полетите ще участват самолети МиГ-29 от авиобазата "Граф Игнатиево", Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, Л-39 от Учебната авиационна група в Долна Митрополия, вертолети AS-32 AL, Ми-24 и Ми-17 от авиобазата "Крумово", както и формирования от Зенитно-ракетни войски.


България ще преговаря за 8 нови бойни самолета, като за покупката им са отделени 1.5 млрд. лева.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния