Свързани новини

27.04.2017 11:14

Прокуратурата иска имунитета на Марешки

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание исканe за снемане имунитета на депутатa Веселин Марешки.


Искането срещу народния представител от Воля е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.


Бизнесменът е подсъдим по две обвинения.  През есента на 2014 г. той влиза в конфликт с наемателя на пицария  във Варна Асен Миланов. Според обвинението Марешки поискал от Миланов той да му плаща наем за заведението, защото бил собственик на земя пред заведението. Миланов се обърнал за помощ към общинаря Костадинов, който отишъл на място. Марешки го снимал с телефона си, който решил да направи същото, но бизнесменът се приближил и пред полицаи го ударил с юмрук в лицето.  По този начин аптекарският бос се сдоби с обвинения за рекет и побой.  Той е на свобода срещу парична гаранция от 100 хиляди лева.


Както 19’ писа с избирането на Марешки за депутат в 44-то Народно събрание, Варненският окръжен съд прекрати делото и то бе изпратено по компетентност на Софийски градски съд.


Самият Марешки поиска да бъде създадена парламентарна комисия, която да разгледа казуса с неговия имунитет. Той пожела в комисията да бъде включен един представител на политическа партия Воля, журналисти, граждани и представители на всички партии в 44-то НС.


„Нека на заседанията на тази комисия да бъдат представени всички документи, СРС-та и показания на свидетели по случая. Нека всички дойдат и решат съдбата на Веселин Марешки”, заяви лидерът на Воля.


С искането за свалянето на имунитета на Марешки  главният прокурор дава възможност за продължаване на наказателното производство срещу него, като вече делото ще бъде гледано от СГС.


Припомняме, че процесът срещу варненския бизнесмен трябва да започне отначало, тъй като през март варненския съдия Светлозар Георгиев беше обвинен и даден на съд за натиск над прокурор по друг казус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на