Свързани новини

26.04.2017 17:04

Чл.1: ГЕРБ нареди на ОС Пловдив да вземе обратно подаръка за Гергов

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Член 1 за ръководната роля на партията бе махнат на 14.12.1989, но изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници от партията на сесията в четвъртък, 27 април 2017 г. да отменят собственото си решение на Общински съвет - Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международния панаир Пловдив. Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията днес, съобщи сайтът Гласове.


„Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заяви лидерът на ГЕРБ Борисов.


По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Пловдив от тяхното мнозинство, относно придобиване на акции от Министерството на икономиката в Международния панаир Пловдив.


"Припомняме, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на Пълдин туринвест - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов", коментират още от ГЕРБ.


Напомняме, че внезапното разтуряне на сделката между БСП и ГЕРБ за панаира в Пловдив идва след завихрилите се скандали в последните десетина дни за нерегламентирана срещу между Главния прокурор и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов, организирана от последния. 19 минути писа, че лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага прогони Гергов от ИБ на партията. В сряда бюрото отново се събра по казуса Гергов, тъй като Пловдивската партийна организация поиска обяснение от Нинова. Поради проточилото се заседание на организацията, утре ще информираме читателите ни за взетите решения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови