Свързани новини

26.04.2017 16:46

Изпускаме и световното Експо’17 след Експо’15

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма да бъде представена на второ поредно световно изложение. След Експо 2015 в Милано, където се събра целият свят без нас и Северна Корея, сега отново единствени ние и КНДР няма да имаме палата и на Експо 2017 през август в Астана. 19 минути се обърна за коментар към служебното правителство, откъдето на най-високо равнище ни информираха, че сроковете са изпуснати още при Борисов 2.



Напомняме, че същият кабинет – ББ2, пропусна и предишното световно изложение.
Участието в подобни форуми е представяне и най-добра реклама за всяка страна, още от времената преди повече от век, когато самият Алеко ги е описал в безсмъртните си произведения. Дори по времето на соца България не пропуска тези изяви, също както и всички други нормални държави, даже Лили Иванова пее на Експото в Япония например.



През последните години родното участие се организира съвместно от правителствата и Пловдивския панаир на Георги Гергов. За съжаление обаче, и тез, и онез за втори пореден път ни правят за срам пред целия свят.



Представянето на България на Експо 2017 в Астана, столицата на Казахстан, е супер важно, тъй като тази държава е главната в Средна Азия. Тя е мост между Русия и Китай. В нея в момента тепърва чуват за купуването на недвижимости (70% спад на въпросните инвестиции от чужбина по данни на БНБ дори спрямо рекордно ниската 2016 г. през тази 2017 г.), както и за възможностите за туризъм у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.