Свързани новини

25.04.2017 14:20

Тръмп събира Сената в Белия дом заради КНДР

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се реши на безпрецедентна стъпка и събира при себе си в Белия дом целия Сенат днес. Както пише авторитетният британски в. Гардиън, темата е Северна Корея. Висшите членове на администрацията, сред които държавният секретар Тилърсън и военният министър Матис,  ще запознаят депутатите си с актуалната обстановка и мерките, които смятат да вземат. Вчера Тръмп се срещна с посланиците в Съвета за сигурност на ООН и изрази пред тях недоволство от своя Съвет по национална сигурност, който можел да работи много по-добре. В същото време медиите показаха щатската ядрена подводница Мичиган, пристигнала сутринта в южнокорейското пристанище Бусан.


„Положението с КНДР в момента е неприемливо, трябва да се наложат по-силни санкции. Северна Корея е голям проблем и е проблем, който най-накрая трябва да решим”, заяви Тръмп. Той събира сенаторите на знаково място  аудиторията в крилото Айзенхауер, кръстено на прославения генерал и президент, по време на чието управление се води (нетодам успешната за САЩ) Корейска война.


Очакваше се информационен повод за срещата да стане нов ядрен опит на Пхенян, но той не го направи нито за годишнината на Ким Ир Сен преди 10 дни, нито във вторник за рождения ден на своите въоръжени сили. Вместо това проведе учения с истински огън, недалеч от крайбрежния град Вонсан. Попитана от CNN какво ще направи Тръмп, ако КНДР наистина направи нов ядрен опит, представителката на САЩ в СС на ООН Ники Хейли каза, че президентът ще го реши. „Не си търсим бой, но и КНДР не трябва да ни дава причини”, коментира тя.


Самолетоносачът Карл Винсън и неговата бойна група пристигат всеки момент на Корейския полуостров след учения с неразрешения, но съществуващ японски флот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей