Свързани новини

24.04.2017 11:04

Прокуратурата разследва смъртните случаи в хосписа в Елин Пелин

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата ще проверява деветте смъртни случая през последната година станали в хосписа в Елин Пелин, където тече разследване за упояване на възрастни хора, за които се твърди, че били принуждавани да приписват имотите си срещу грижи в дома.


Констатира се едно безконтролно съществуване на подобни домове, коментира  Наталия Николова,  окръжен прокурор на София.


Припомняме, че Прокуратурата и МВР влязоха в дом за стари хора в Елин Пелин, след като един от неговите обитатели – Димитър Чешмеджиев подаде сигнал, че в дома са го упоявали, че са го държали там въпреки волята му и че са го накарали да прехвърли имотите си собственичката на дома д-р Йорданка Неферова. При последвалата проверка се оказа, че домът няма разрешително да работи като хоспис, а здравната инспекция откри над 100 различни сънотворни и успокоителни, както и наркотични вещества, за които липсват документи.


От разследването досега стана ясно, че в хосхиса на ужасите са били давани без рецепта силни успокоителни. Синът на собственичката търсен и за източване на банкови карти в Германия


Възрастният мъж вече е в дома си в Поморие. Не знае дали къщата е негова или е прехвърлена, не помни дали и какво е подписвал. Помни, че е ходил при нотариус или адвокат в София.


За по-малко от година в дома за стари хора в Елин Пелин са починали 9 души, а смъртните актове са подписани от собственичката на хосписа д-р Неферова.  Неферова признава, че възрастните хора са й приписвали имоти, но не вижда нищо нередно в това – тя пък се грижила за тях. Тя има дом за стари хора и в Банкя от 16 години. Синът й Божидар Неферов е обявен за издирване.


В ареста досега са вкарани са двама души – управителят на хосписа Бойко Стоянов и полицай Бисер Докторов от Девето районно управление в София, който правел справки за имотите на обитателите на дома.


Според д-р Александър Златанов, директор на Регионалната здравна инспекция София – област, наредбите, които регламентират разкриването на домове за възрастни хора и хосписи са много стари. Това е и една от причините контролът да е слаб.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв