Свързани новини

19.04.2017 15:44

Васил Иванов: Забраниха ни да пипаме кметове и обществени поръчки по Нова

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналистът Васил Иванов и шоуменът Слави Трифонов вчера направиха скандална пресконференция по повод на цензурата в медиите, в които двамата работят – Нова тв и бтв. Те организираха съвместната си изява, след като бтв спря Шоуто на Слави в понеделник вечерта, в което по програма трябваше да участва напусналият Нова тв Иванов. В сряда той разкри шокиращи подробности за цензурата в медията. По думите му пряката му шефка Дарина Сарелска се е обърнала към всички журналисти и директно им е забранила да разследват кметове и обществени поръчки.


 „Откакто направихме предаването Разследване се занимаваме изключително с обществени поръчки на кметове, тъй като 98% от тях са нагласени. Дойде 2015 г. и октомври месец ГЕРБ спечели масово в страната кметските избори. Изненадващо 2-3 месеца по-късно Дарина Сарелска ни извика на оперативка и ни каза, че повече не я интересуват и няма да се занимаваме с кметове и обществени поръчки“, разказа още Иванов. По думите му това е било странно, тъй като основната дейност на Разследване е именно такива репортажи.


 Твърденията си Иванов потвърди не само с обвинения, но и със записи. Пред журналистите той разкри, че е записвал разговори с колегата си Марин Николов, координаторът на предаването Антон Събев и шефката на Нова телевизия Силва Зурлева.


 Първите двама потвърждават, че Сарелска е наложила цензурата на разследванията и директно е заявила, че не трябва да се разследват кметове.


Иванов стигна дори по-далеч. По думите му при едно от разследванията, относно обществена поръчка за кмета на Неделино за 1.5 млн. лв. се оказало, че градоначалникът е бил подслушван от ДАНС. Когато Иванов и Силва Зурлева били извикани в ДАНС, там им казали, че в екипа на Нова телевизия има къртица. На бележка служителите на агенцията написали, че къртицата на Дарина Сарелска.


Това бе потвърдено и от самата Зурлева на пуснат на пресконференцията запис. В него се чува как Иванов заплашва да отнесе въпроса до собственикът на телевизията Дидие Щосел, но Зурлева казва, че това нищо няма да промени.


 Според Иванов Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов. Оказва се, че докато не е бил в парламента, Славов е създал фирма, която се занимава с обществени поръчки. Така журналистът направи предположение, че е възможно Сарелска да е защитавала Славов.


Заради намерението на Иванов да разкаже всичко това в Шоуто на Слави, предаването бе спряно за ден. Но ще продължи, съобщи самият водещ вчера.


 Това е вторият случай, в който телевизията спира предаване на Трифонов заради несъгласие със съдържанието му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.