24.03.2017 15:04

Свободният пазар на електроенергия – възможност за бизнеса

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Валентин Недялков ръководи плевенската фирма „Алфа“ ЕООД, специализирана в производство и монтаж на нестандартни, корпусни мебели и интериорни врати. Фирмата е клиент на „ЧЕЗ Електро България“ АД на свободен пазар от юли 2016 г.


1.    Откъде разбрахте за възможността да изберете „ЧЕЗ Електро България“ АД за свой търговец?


Посетих Центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ по друг повод и там разбрах за възможността фирмата, ръководена от мен, да излезе на свободния пазар на електроенергия. Служителите на компанията бяха много любезни, обясниха ми технологията, рисковете, предимствата. Веднага ми изготвиха и индивидуален анализ и ценово предложение от „ЧЕЗ Електро България“ АД, предвид спецификата на дейност на фирмата.


2.    Защо решихте да се регистрирате на свободния пазар на електроенергия?


Очевидно е – заради предимството за оптимизация на разходите за консумирана електроенергия. Разходът на електроенергия в нашата фирма – в производствената ни база и в административния офис, е предимно през деня. Прекалено високи за нас бяха сумите, които заплащахме. Анализът, който направих на потреблението и разходите ни за електроенергия бяха решаващи за избора да излезем на свободен пазар. Възможностите, които ни предоставя той, определено са в полза на намаляване на разходите за електроенергия при производството ни.


3.    Кое беше решаващо за Вашата фирма при избора на доставчик на електроенергия?


Разбира се, че цената, но свързана със сигурността, която търговецът предлага. Преди да избера „ЧЕЗ Електро България“ АД за наш доставчик получих много предложения от други търговци на електроенергия. Голяма част от тях бяха с ценово предложение, което бе по-ниско от предложеното ми от ЧЕЗ Електро, но разликите в предложените цени бяха толкова малки, че не си заслужаваха усилията да си правя експерименти и да рискувам сигурността на бизнеса ни. Как ще успее да реагира търговец, който няма офис в града ни, няма денонощна телефонна линия за контакт, няма опит при такъв вид дейност? Освен това предвидимостта в отношенията и условията по договора наклониха везните при избора ми  определено в полза на ЧЕЗ Електро.


4.    Доволни ли сте от спестяването, което постигнахте?


Категорично да. Сега съм по-спокоен и по-сигурен за развитието на бизнеса ни. Удивен съм защо толкова много се забави либерализирането на пазара на електроенергия за бизнеса, при положение, че ползите му са неоспорими за развитието му.


5.    Как оценявате условията и обслужването, които получавате от „ЧЕЗ Електро България“ АД?


Отношенията ни продължават да се основават на коректност и професионализъм. В тази посока няма съществена промяна и се надявам да остане така.


6.    Бихте ли преподписали договора си за доставка на електроенергия на свободен пазар с „ЧЕЗ Електро България“ АД?


Определено да. В дългосрочен план спестяванията, които осъществяваме, са от огромно значение за нас и предлаганите от компанията допълнителни условия са решаващи за избора ни.


7.    Бихте ли препоръчали ЧЕЗ Електро България като доставчик на електроенергия на свободен пазар?


Да, разбира се. При положение, че съм доволен, защо да не ги препоръчам. На свободен пазар на електроенергия е за предпочитане да се работи със сигурен и почтен доставчик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат