Свързани новини

18.04.2017 15:41

Съдът прекрати трето дело за Царските конюшни

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият областен управител Веселин Пенев остава подсъдим за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки
Административният съд в София е прекратил трето дело по скандалната сделка за продажбата на Царските конюшни. И трите дела са били образувани след протести на прокуратурата срещу заповеди на бившия областен управител Веселин Пенев. Според съда обаче исковете на държавното обвинение са недопустими. Това показа проверка на правния сайт Дефакто.бг.



Скандалът с продажбата на 7,5дка в центъра на София се разрази през септември 2016 г., когато се появиха документи за продажбата на безценица на Царските конюшни на частната фирма Евротрансбилд (чийто управител е Янко Иванов- бивш председател на управителния съвет на КТБ)  със заповедите на Пенев. Експертиза на прокуратурата показа, че продажбата е била осъществена за 658 870 лв. при пазарна цена на имота 10 989 000 лв. Според обвинението заповедите на бившия областен управител са нищожни, тъй като сделката е трябвало да се извърши на база пазарна оценка, направена от независим оценител, както и заради това, че съсобствеността не е безспорна.



Прокурорският протест е недопустим и същият следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати. Заповедта на областния управител по своя характер не представлява индивидуален административен акт, пише в определението на съдa. Първите две дела, заведени от прокуратурата, бяха прекратени още през март със същите мотиви. Дело за разваляне на изключително неизгодната сделка бе образувано и в Софийския градски съд по молба на регионалното министерство, представляващо държавата, но процесът ще започне чак през декември.



Междувременно Пенев остава подсъдим за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Процесът засега не е насрочен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец