Свързани новини

18.04.2017 13:40

В болницата на Москов изписвали сума упойки, но не за пациенти

Видян 3157 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само ден преди да стартира дейността си 44-ият парламент, започнаха прогнози и спекулации за състава на евентуалния бъдещ кабинет на ГЕРБ и ОП. Според тях, не е невъзможно Министерството на здравеопазването пак да бъде оглавено от неотдавнашния министър Петър Москов. Той обещал да не връща скандалния пръстов отпечатък в болниците. Но не е ясно как ще приключат 4 съдебни дела, които прокуратурата повдигна срещу него.


Паралелно в сайта Фрогнюз обявиха, че: в болница Св. Анна (Окръжна болница), откъдето в кабинета Борисов 2 беше катапултиран тамошният анестезиолог Петър Москов,  в столицата са били изписвани огромно количество упойващи вещества. Те обаче не са приложени върху пациенти. Това става ясно от триседмична проверка на РЗИ-София по сигнал на полицията”. Разкритията били съобщени за Фрогнюз от медици.


На този етап не е ясно къде са отишли упойките от болничната аптека.  Една от тях  е т. нар. фентанил, който се дава само в лечебни заведения с  хирургични отделения и реанимации. Според запознати, един флакон се продава на черно за 50-70 лв. При проверката не станало ясно на кои пациенти точно са приложени изписаните медикамнети. Според медици от Св. Анна през 2016 година закупените упойки нараснали в геометрична прогресия, което по никакъв начин не отговаря на броя на лекуваните хора.  В същото време гръмна и друг скандал, свързан в насилие в  хоспис в Елин Пелин. Там хората били  държани под упойка и връзвани, с цел да им вземат имотите.  Интересна подробност е, че  болница  Света Анна отговаря за района, в който се намира Елин Пелин.


Разследващи се кълнат, че  ще проверят дали има връзка между изписаните лекарства в лечебното заведение и тези, прилагани в хосписа. Ако намерят категорични доказателства, предстои нов огромен скандал, който ще разтресе из основи и без това болното ни здравеопазване, коментират експертите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак