Свързани новини

18.04.2017 09:32

½ млн. лв. от служебния Седларски за Лукарския PR

Видян 2577 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски се оказва рекордьор от служебния кабинет по размер на разпределение на европейски средства за публичност и информация. На 14 март 2017 г. той подписва договор за Организиране и провеждане на информационни събития, свързани с дейността на Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност 2014-2020, става ясно от регулярната информация за разпределение на европейските средства за публичност и реклама, която Централното координационно звено на МС разпространява. Стойността на договора е 528 486 лв., с ДДС, съобщава БГНЕС. Интересното е, че печелившата фирма е близка до пиара на Лукарски, коментират във ведомството, където не могат да се начудят на тези подавания между бившия и настоящия министър, разузна 19 минути. Дали има връзка със заплахата на Лукарски да даде Седларски на прокуратурата?...


Средствата са от европейските фондове. Процедурата по избор за осигуряването на ПР-услуги е стартирана още през октомври 2016 г., а на 23 януари 2017 г., в последната му седмица като министър на икономиката Божидар Лукарски подписва решението, въпреки че премиерът му Борисов беше забранил поръчките в оставка.


За победител е избран консорциум Травел общество, в който влизат Фондация Общество на познанието и туристическа агенция Фън Травел. Срещу сумата от над половин милион лева, изпълнителят ще трябва да организира публични събития, пресконференции, ТВ и радио-репортажи, публикации в печата и в интернет сайтове за популяризиране на дейностите по европейската програма за иновации и конкурентноспособност. Извън почти рекордния във финансово измерение договор, подписан от служебния икономически министър, останалите членове на кабинета Герджиков нямат сключени договори за информация и публичност. С едно изключение – на 21 февруари Министерство на образованието и науката е сключило договор на 9000 лв. за осигуряване на туроператорски услуги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си