Свързани новини

14.04.2017 08:00

Нинова: Програмата на ГЕРБ и ОП е тежък удар за семействата

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти е тежък удар за българските семейства точно преди християнските празници, заяви Корнелия Нинова пред bTV.

Лидерът на БСП видя в програмата отказ от предизборни обещания и на двете партии. Според нея това управление няма да е устойчиво.


„Очаквам, че ще започне недоволство, най-вече към Обединените патриоти, защото при тях са най-големите отстъпки и може би това напрежение ще създаде напрежение и вътре между коалиционните партньори”.


Нинова каза, че би сложила на програмата заглавие: "Бедност, несигурност и възможности за корупция". 


"Бедност, защото са се увеличили цените на природния газ, вода и парно, а заплатите ще се увеличат за срок от 4 години, ако изкарат четиригодишен годишен мандат, а цените са увеличени сега", посочи Нинова.


„Когато имаш повече разходи, а доходите са ти същите, това е обедняване”, допълни тя.


По думите й има сериозно отстъпление и от пенсиите и там може да се очаква още по-голямо обедняване.


Нинова заяви, че е разтревожена от липсата на каквато и да е политика по отношение на младите и обвързва това с демографската катастрофа.


По отношение на сигурността, и по конкретно границата с Турция, ГЕРБ са обещавали да увеличат броя на военнослужещите за охрана на границата, но това няма да се случи, допълни Нинова.


По подобен начин в предизборната си програма са обещавали полицейско присъствие във всяко населено място и допълнително 1000 униформени по селата – но и това го няма вече, коментира още лидерът на БСП.


Попитана какво биха подкрепили от програмата на ГЕРБ и Патриотите, лидерът на БСП каза, че биха подкрепили предложението за ин витро процедурите.


„ГЕРБ имаха една прекрасна идея и ние щяхме да ги подкрепим. Това е държавата да поеме ин витро процедурите на семействата с проблеми. Няма го вече, отказаха се от него". 


Биха подкрепили също така родното производство, заяви Нинова и уточни, че са подготвили нов закон за храните, отнасящ се до продажбата на български стоки в хранителните вериги.


По темата за увеличаването на средствата за саниране, Корнелия Нинова каза, че именно тук очаква да е най-големият компромис и конфликт с патриотите: „Те искаха вместо 1 млрд лв. за саниране, те да отидат за пенсии – основна теза в кампанията им. Няма да има такова увеличение на пенсии очевидно, но пък парите за саниране ще растат". 


Тя съобщи, че в Министерството на регионалното развитие има много жалби за некачествено саниране и че зам.-министър твърди, че за същите 2 млрд лв. могат да се санират 4000 сгради, а не 2000. 


От БСП са поискали сигнала официално и смятат да подложат цялата тема „саниране” на парламентарен контрол, за да се види има ли кражби, няма ли, допълни Нинова.


По думите й единственото конкретно нещо, което е разписано е строителството на магистрали.


"Но кои фирми строят, само няколко ли са, за какви пари, и какво е качеството на строителството. Не е ли вярно, че след месеци тези магистрали са отново в предишното състояние", попита Нинова.


Източник: Дир.бг.










Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци