Свързани новини

11.04.2017 15:31

Нинова: С ГЕРБ постигнахме съгласие по 2 теми, но под условие

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 С ГЕРБ постигнахме съгласие по две теми, но под условие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата ѝ с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в сградата на парламента, предаде Фокус.


„По отношение на престъпност, корупция, борба с нея, внасяме отпадането на маловажен случай в Наказателния кодекс, промени в НПК. Намаляване възможността за връщане на безброй пъти на дела и т.н. Цялата ни предизборна програма се превръща в законотворчество от първия ден на работата на парламента. Трето е съгласието под условие. По две теми постигнахме разум, че трябва да търсим съгласие между всички политически партии в България. Това е председателството на България и национална сигурност – вътрешна и външна“, коментира Нинова.


   По думите ѝ за тях успешното председателство на България е изключително важно, но са поставили и теми, които би трябвало да се поставят като национален приоритет.


 „Те са трудови и социални права на европейските граждани, младежка безработица, регионални различия, продължаване кохезионната политика, приемането на България в Шенген, поради изпълнението на условията. Тоест, председателството да бъде използвано, за да може България да постави на дневен ред и важните за нас национални въпроси. Но условието за такава подкрепа е едно – цялото това съгласие да се случва в българския парламент. Припомних на г-н Борисов случаи от предишно НС, когато ние поставяхме въпросите, поискани днес от тях за дебат – Брекзит, Европа на две скорости и т.н. и тогава правителството отхвърляше тези опити на опозицията да прехвърлим дебата в парламента“, допълни Нинова. Тя подчерта, че тогава правителството си е вземало решения и парламентът просто ги е изпълнявал.


  „Поставихме условия, ако са съгласни, в парламентарна република, парламентът да е мястото, където се постига това съгласие, дебатът да се води тук, решенията по председателство и национална сигурност да се взимат в залата с общо съгласие между всички парламентарно представени партии. С общ документ, декларация, решение, които да изразяват национална позиция и национално съгласие. Те приеха това да се промени този стил на правене на политика и да се прехвърли тежестта на вземане на решения“, каза още Корнелия Нинова.


"Готови сме за внасяне в Народното събрание на 10 закона, които представляват предизборната ни програма вече в реално изпълнение в законотворчество в парламента. Първо - доходи и бедност“, допълни Нинова.


  По думите ѝ БСП още от първите дни внасят текстове и започват дебата за преизчисляване на пенсиите, компенсациите на доходите във връзка с увеличението на природния газ, топлофикациите, вода и повишаването на цените, обвързването на майчинството с минимална работна заплата, повишаването на енергийни помощи и т.н. „По темата образование сме готови и внасяме алтернативен проект за изменение в Закона за училищно и предучилищно образование така, както сме обещали в кампанията. Трето, икономика – всички обещания под формата на закони за помагане на българския бизнес (малък и среден)“, каза още Корнелия Нинова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв