Свързани новини

11.04.2017 14:24

Крадат над 50% от парите за „санирането”

Видян 2766 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов във вторник сезира прокуратурата заради поголовни злоупотреби по програмата за саниране (което у нас е просто само топлоизолиране). Това съобщи самият министър по бтв. Според него нарушенията са прекалено и необосновано високи цени, както и наддоговаряне на средства - договори с неосигурено финансиране. Той уточни, че първоначалните цени на програмата да били 290 лв. без ДДС на квадратен метър, а сега са 140 лв. Това означава, че над 50% от милиарда за саниране са откраднати.



„Санирането, което заварих, като цяло е добра идея, но трябва да се направят промени в правилата, да се коригират цени. Има констатирани нарушения и съм дал сигнал до прокуратурата. Има съмнения за нарушения и затова съм дал сигнал до прокуратурата, за да провери нещата. Цените са прекомерно високи и необосновани“, коментира Попниколов. Министърът посочи, че отговорност за изчезналите документи на тунел Железница на магистрала Струма носи председателят на оценителната комисия. Попниколов отрече да е правен опит да се скрие от медиите изчезването на папката, а когато е станало ясно, че я няма, е действано спрямо закона – процедурата е прекратена.



По думите на министъра сега липсва част от техническата оферта, която е предмет на оценка. Има вариант друг да е искал това, за да компрометира фирмата. Сигналът на АПИ е, че липсват документи на един от участниците, не е посочено от кой, добави Попниколов. Той уточни, че сега предстоят жалби за спиране на процедурата и ще има наново обявена процедура. Според мен това е саботаж срещу работата на Пътната агенция, на МРРБ и на цялото служебно правителство, категоричен е министърът.



Според него прекратяването на процедурата няма да доведе до загуба на европейски средства, но участъкът на Кресненското дефиле е по-голям проблем. Там по думите му нещата са много забавени и се рискуват 2 млрд лв . – стойността на цялата магистрала. Един километър магистрала ако не е завършен се губят парите за всичко построено досега, уточни регионалният министър.
В отговор на думите му Лиляна Павлова написа във Фейсбук, че „единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес”. Според нея той е изрекъл неистини, които лесно могат да се опровергаят.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец