Свързани новини

09.02.2009 12:40

МВР иска безплатна и безболезнена реформа

Видян 1875 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МВР се опитват да направят безплатна и безболезнена реформа, а такава няма. Колкото по-рано се обезпечи финансово реформата, толкова по-бързо тя ще стане факт. Това заяви на пресконференция Илиян Павлов от Контактната група на недоволните служители от МВР, предаде БГНЕС.


Според групата, въпросите в МВР се решават от политическото, а не от професионалното ръководство на ведомството. Павлов припомни, че политическото ръководство се ангажирало с предложения по 6-те точки с исканията на протестиращите полицаи, но само със средства от бюджета на МВР, освен това не са получени гаранции за тяхното изпълнение. “Това ни говори, че Правителството не иска да се ангажира с проблемите” коментира Павлов. Той посочи още, че проблемите в МВР могат да се решат поетапно от работата на бъдещ синдикат, който ще бъде създаден в най-скоро време, тъй като другите синдикати не могат да решат проблемите на служителите. Сградата, където той ще се помещава ще бъде предоставена от МВР. От контактната група запитаха и защо нито една Парламентарно представена група не е излязла със становище по време на протестите на полицаите. По думите на Павлов, позициите на много от тях са се втвърдили и напрежението ескалира. Освен това те не са съгласни с това да получават най-ниските заплати в сектор Сигурност. По отношение на реформите в другите структури на сектор Сигурност, Павлов коментира, че в армията например те са осъществени благодарение на Ноу Хау на НАТО и с неговото финансиране. В МВР обаче външно финансиране не се допуска. “Освен това в МВР се изисква доста голям ресурс от сегашния”, смятат служителите от системата. Що се отнася до числеността, от контактната група заявиха, че броят на служителие в системата със сигурност не не около 60 хиляди, а много по-малък. На въпрос дали предвиждат бъдещи протести от Контактната група отговориха: “Ще направим много неща, включително и нови събирания”. Те обаче не пожелаха да се ангажират със срок тъй като искат да съгласуват действията си със всички структурни единици в МВР. Мястото на “събиранията” също не стана ясно, но от групата завиха, че има достатъчно служители, които могат да протестират и пред МВР и пред Парламента. Трите проблема в МВР, според полицаите, остават материалното и техническо осигуряване, законновата уредба и финансовото обезпечаване на служителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате