Свързани новини

08.04.2017 10:11

Сирия: Ударите на САЩ ще одързостят терористите

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Американските ракетни удари по военно летище в Сирия са варварска проява и явна агресия, която ще одързости терористичните групировки да използват отново химически оръжия”, заяви на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН зам.-постоянният представител на Сирия Мунзер Мунзер.


Съединените щати за първи път удариха директно войските на режима в Сирия. Ударът беше срещу летището в Шайрат. Предполага се, че именно оттам е извършена химическата атака преди дни.


Началато на атаката беше в 3:40 ч. местно време. От два американски военни кораба, разположени в Средиземно море, бяха изстреляни общо 59 ракети „Томахоук".


„Тази агресия изпраща неправилни сигнали на терористичните организации. Сега те ще искат отново да използват химически оръжия, да извършат терористични прояви срещу местното население”, смята Мунзер.


По думите му сирийското правителство не притежава химически оръжия и няма как да е отговорно за атаката в град Хан Шейхун.


Мунзер добави, че американските удари са нарушение на Устава на ООН и на международните норми.


„Американските атаки са нелигитмни”, заяви представителят на Русия на Съвета за сигурност Владимир Сафронков. По думите му последствията в региона ще бъдат сериозни и катастрофални.


Той продължи да поддържа тезата на руското правителство, че нападението на Щатите е, за да се отвлече вниманието от цивилните жертви в Ирак.


Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че ще прекратят връзката си с Пентагона в 0 ч. на 8 април. Нотата за прекратяване на комуникацията е била връчена на военния аташе на САЩ в Москва.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец