Свързани новини

07.04.2017 15:37

Анита Мейзер пред съда: Признах вина, за да свърши този ад

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският апелативен съд разгледа делото срещу Анита Мейзер, която бе осъдена на първа инстанция на 3 г. затвор за смъртта на съпруга й.
Защитата на 52-годишната бивша „Мисис България” поиска присъдата й за непредумишлено убийство да бъде намалена или отложена с изпитателен срок, или подсъдимата да бъде оправдана, съобщиха от пресцентъра на съда.

Анита Мейзер е обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. В края на декември м.г. Варненският окръжен съд я осъди на 3 г. затвор и 150 000 лева обезщетение, след като тя се призна за виновна и поиска съкратен процес. След обявяването на присъдата, Мейзер бе откарана в затворническото общежитие в Сливен.

Днес подсъдимата разказа през сълзи затова, че е признала вината си пред съда без да бъде виновна, само и само „да се свърши този ад“. Сега тя се срамувала и съжалява затова, че не му е отказала „глупавото желание“ във фаталната нощ и затова, че е „изгубила любовта на живота си“.

Мейзер отново повтори и тезата, че срещу нея се води кампания от сестрата и от майката на Николай, за които тя била правила много и добри дела.

На финала на емоционалната си реч пред въззивния съд тя поиска справедливо наказание.

Майката на Николай Димов, която е конституирана като частен обвинител и граждански ищец, пък настоява апелативният съд да върне делото или на разследващите или на първата съдебна инстанция, заради допуснати сериозни процесуални нарушения.

Според адвокатите й, разследването е приключило в рекордно кратки срокове за 3 месеца и половина. Травматични увреждания по тялото на Димов не са били коментирани от медицинските лица, изготвили експертизата. Адвокатите намират, че същата експертиза не е пълна, след като е била изготвена от експерти в Плевен, без реутопсия, без физически оглед на тялото на Николай и само по писмени документи.

Апелативните магистрати оставиха без уважение исканията на защитата на Анита Мейзер за събиране на нови доказателства и за даване на обяснения, свързани с фактите по делото.

Съдът намира, че след като пред първата съдебна инстанция наказателното дело е преминало при условията на съкратеното съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт и отказ от събиране на нови доказателства, то пред настоящата инстанция съдебното следствие не може да бъде възстановено и да се събират нови доказателства.

На това основание Апелативният съд остави без уважение и искането на защитата делото да се гледа при закрити врати, заради разгласяването на факти от интимен характер.

Варненският апелативен съд ще произнесе окончателното си решение по делото в 30-дневен срок.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на