Свързани новини

06.04.2017 15:05

Токов удар грози шефа на КЕВР Ив. Иванов

Видян 3441 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Веднага, щом новото правителство встъпи във власт, а парламентът започне работа, ще бъде уволнен председателят на КЕВР Иван Иванов, научи от свои източници 19 минути. Причината – това, че е проговорил и разкрил гафа на Борисов 2 с американските централи. Европейската комисия е предупредила България, че е незаконна държавна помощ наливането на милиарди в тях - само миналата година струваха на НЕК 2,2 млрд. заеми за погасяване на стари задължения плюс всички актуални плащания, а кабинетът го е скрил от народа. А страната е заплашена от санкции от ЕС в размер на стотици милиони евро. Това стана известно преди два дни, когато журналистът Велизар Енчев изпрати до медиите информация от срещата си с Иванов по повод увеличението на цените на водата, тока, парното, горивата. Като повод за уволнението ще се използва непреклонността на шефа на КЕВР да не бъде вдигана цената на газа, оттам - на парното, топлата вода и др. В цялата каша така и не стана ясно защо в края на Борисов 2, при искане на Булгаргаз за 18% скок след качването на цената на синьото гориво от Газпром, същият Иванов свали с 3% котировката. А само 3 месеца по-късно я вдига с 30%. Логиката наистина бяга.
Напомняме и как беше избрана КЕВР през април 2015 г.. Тогава с политически пазарлъци до последната минута и обвинения за предрешен избор депутатите избраха новия състав на комисията. За председател бе избран Иван Иванов, предложен от Реформаторския блок и подкрепен от ГЕРБ. В състава влезе и Валентин Петков от РБ. Като комисари, излъчени от ГЕРБ, в КЕВР са Светла Тодорова и Евгения Харитонова. От ПФ- Александър Йорданов и Владко Владимиров. С по един член са БСП и ДПС - Димитър Кочков и Ремзи Осман. От БДЦ пък е бившия шеф на Мини Марица-изток Георги Златев, чието име се свързва с бизнесмена Христо Ковачки. До януари 2014 г. той бе в управата на Брикел. Какъв ще е новият състав на КЕВР, ще се обсъжда тепърва.
Протестите срещу политиката на КЕВР да вдига цените с неясни и мътни аргументи продължават и в 9,30 часа в петък пред сградата на комисията, която ще заседава именно тогава окончателно по казуса с газа и топлинната енергия. От цялата дандания печели Софийска вода, която успя да постигне отдавна лобираното от нея вдигане на цената с 18%.


  Решението на КЕВР за цената на газа отива на съд, стана ясно след среща на Корнелия Нинова с производители.
Федерация на потребителите ще обжалва решението на КЕВР за увеличаване на цената на газа идната седмица.



19 минути ще продължи сагата как корупция вдига цената на водата, започната вчера със сагата за бившия шеф на дружеството.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци