Свързани новини

06.04.2017 09:47

ГЕРБ ще потърси подкрепата на Марешки за секторни политики

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога не бих се ангажирал да заема поста председател на НС, защото съм много натоварен с организационните работи в ГЕРБ, а председателят има много функции.
Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него, ако Ивайло Московски или някой друг от Плевенския район бъде посочен за изпълнителната власт, се отваря правната възможност Цецка Цачева да влезе като депутат в парламента.

"Към момента не е обсъждан вариантът да съм вътрешен министър. Темата за персоналния състав на Министерски съвет не е дискутирана нито в ГЕРБ, нито в Обединените патриоти. Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов”, допълни Цветанов.

По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.

„България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от „Атака”. Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим”, заяви Цветанов.

Той уточни, че предстои работна среща с представители на ВОЛЯ на Веселин Марешки, защото ГЕРБ ще потърсят тяхната подкрепа за секторни политики. Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно са действителни и биха подкрепили правителството.

„Малките десни партии постигнаха най-ниския си резултат на тези избори. Това се дължи може би на вътрешните противоречия, които имат помежду си. Те се концентрираха само върху това да дискредитират ГЕРБ и да спечелят гласове, а атаките не бяха срещу истинските им опоненти – социалистите”, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов бе помолен да коментира и темата за проекта за въвеждане на уседналост на изборите за българите в чужбина.

„ГЕРБ няма да допусне подобна промяна в българското законодателство. Очевидно Румен Радев се стреми към президентска република”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни