Свързани новини

05.04.2017 14:21

СОС ще заседава утре за референдума

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава за референдума в Младост. Очаква се утре да бъде взето окончателно решение за местното допитване в района. В негова полза ще гласуват четиримата общински съветници от ДСБ в групата на Реформаторския блок – Марта Георгиева, Иво Божков, Трайчо Трайков и Николай Толчев. Със сигурност „за” ще бъде и Войслав Тодоров от коалиция Сердика и част от комитета За зелен Младост.



Другите теми, които ще бъдат обсъдени на днешното заседание са: проектът за реконструкция на Западния парк, обновяването на пазара пред блок 58 в Студентския град, отпускането на безвъзмездна финансова помощ на Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение Шейново, предоставянето на сграда за нуждите на офис за военен отчет на отдел Столичен в район Искър, класиране на проектите по Програма Европа на Столичната община, допълнителни образователни дейности в общинските детски градини, осъществяването на извънкласните дейности в училищата и много други.



Междувременно, докато СОС заседава, пред сградата на общината ще бъде проведен протест срещу застрояването на район Младост. Поводът за недоволството на гражданите е отказът на ресорните комисии в местния парламент да допуснат искането за провеждане на  референдум срещу застрояването на района. Начело на протестиращите ще бъде районния кмет Десислава Иванчева. Организаторите на бунта са категорични, че ако исканията за застрояване (430 000 кв.м) се реализират, това ще увеличи жителите на Младост с една трета и на човек ще се падат по около 5 кв.м зелена площ. Те обвиняват главния архитект на София Здравко Здравков и общинските съветници, че допускат бетонирането на района, като бламират референдума. Протестът е за нас и нашите деца, категорични са недоволните граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева