Свързани новини

05.04.2017 09:33

Германски медии: Да се спре осветяването на Бранденбургската врата при атентат

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осветяването на Бранденбургската врата в цветовете на знамето на държава, в която е имало атентат, трябва да се прекрати. Това настояха германските медии и някои политици, след като избухна скандал около решение на берлинския сенат символът на германската столица да не бъде осветяван в цветовете на руското знаме в памет на жертвите от Петербург, предаде БНР.


Не може тъгата и съпричастността с една трагедия да са с избирателен характер. И ако осветяваме Бранденбургската врата в цветовете на френското или израелското знаме, то това трябва да правим и в чест на всички останали нации, които дават жертви на терора, заяви сенаторът от Левицата Клаус Ледерер.


Призивът му бе подет от всички големи германски медии. Решението на Берлинския сенат да не осветява Бранденбургската врата в цветовете на руското знаме след атентата в метрото в Санкт Петербург, предизвика истински скандал. Аргументът на сената е, че Петербург не е град-партньор на Берлин.


Но нима именно Петербург не е свързан макар и по ужасен, но съдбовен начин с Берлин заради Ленинградската блокада, попитаха журналисти.


Решението на Сената предизвика възмущение и сред обикновените германци. Според "Франкфуртер алгемайне цайтунг" най-добре е този начин на показванена съпричастие да се прекрати. Само през 2016 г. в света имаше 111 атентата. Да тъжим показно за едни, а да не забелязваме други, е цинизъм, пише вестникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и