Свързани новини

04.04.2017 13:44

Пуснаха взривената станция и цялото метро в Петербург

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още от сутринта във вторник дори метростанция Технологически университет в Петербург, където в понеделник следобед избухна взрив, отвори наново, а останалата част от подземнта железница бе блокирана само за час. Вторият град на Русия се справи невероятно с извънредната ситуация.


Първо, машинистът откарва влака с взривения вагон номер 3 до станцията. После хората, очевидно добре подготвени за реакция, сами организират изнасянето на труповете и ранените. Линейките пристигнат за точно 5 минути, когато кацат и санитарни хеликоптери за най-тежко ранените. Умните светофари вече са блокирали движението в зоната на ВУЗ-овете в самия център на многомилионния град и това улеснява спешното придвижване до 4-те болници, където бяха настанени пострадалите, много от които – разбираемо според района – млади хора. Двама от тях бяха в кома и не можаха да доживеят до вторник сутрин. От раните си починаха още двама и така общият брой на жертвите скочи от 10 до 14. Още двама души са в критично състояние. Другите пострадали са общо 45. За тях министърът на здравеопазването осигури най-добрите лекари в страната, известна със своята развита медицина.


На мястото на събитието пристигна и президентът Путин, който същия ден беше в Петербрг, където провеждаше пргори с беларуския си колега Лукашенко. След това той лично водеше общото заседание на полицията и тайните служби по разследването на ситуацията. До момента е ясно, че акцията е дело на един джихадист самоубиец. Предполага се, че е 23-годишен емигрант от Средна Азия. Обезвреден е още един поставен взрив, който не е могъл да бъде задействан.


Правителството още във вечерта на атентата реши да отпусне по 20 000 долара помощ за семейството на всеки от загиналите, допълнителна помощ за другите пострадали, отделно от застраховката, която всички ще получат. Транспортът в града бе безплатен в понеделник и вторник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв