Свързани новини

04.04.2017 09:30

14 станаха жертвите от атентата в метрото на Санкт Петербург

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14 са вече жертвите на вчерашния взрив в метрото на Санкт Петербург, няма данни за пострадали българи. Това съобщи за Хоризонт Светлозар Панов, който оглавява генералното ни консулство в града:

Около 50 души са хоспитализирани в 5-6 болници в Санкт Петербург. В момента не разполагаме със сведения за пострадали българи, лично видях списъка с ранените. По информация, която имаме, жертвите на инцидента са руски граждани.
Междувременно две станции на метрото в Санкт Петербург – "Гражданский проспект" и "Девяткино" – са били затворени за кратко тази сутрин заради подозрителен предмет.
 

В Санкт Петербург властите са обявили 3-дневен траур за жертвите на атаката. Президентът Владимир Путин поднесе цветя на мястото на взрива.  При експлозията бяха ранени близо 50 души. Четирима са в много тежко състояние, съобщи министърът на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.



Заподозреният за атентата е  22-годишният киргизстанец Акбаржон Джалилов. Той е роден в град Ош в Киргизстан, но има и руско гражданство, съобщиха службите за сигурност в Бишкек. По-рано руските медии разпространиха информация, че атентаторът-самоубиец имал връзки с радикалните ислямисти в Сирия. Предполага се, че той е внесъл в раницата си взривното устройство в метрото. Това е съобщил източник от правоохранителните органи, но окончателни изводи ще бъдат направени едва след анализа на ДНК проби.



14 са вече жертвите на вчерашния взрив в метрото на Санкт Петербург, няма данни за пострадали българи.

Взривът избухна вчера следобед в един от вагоните на метрото между станциите "Сенная площадь" и "Технологический институт". Руският следствен комитет още вчера определи случилото се като атентат, но все още никой не е поел отговорност за атаката.
Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак