Свързани новини

03.04.2017 16:03

19% повече руски газ за нас през март

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Газпром съобщи, че България е получила 19,4% повече газ през март тази спрямо март миналата година. Това е 6 пъти повече от средното увеличение за Европа, което е 3,3% на годишна база или половин милиард (496 000 000) кубически метра повече от същия месец на 2016 г.


„Държавите, които ще получават доставки по Турски поток от 2019 г. показват добра динамика в ръста на търсенето. Износът за Турция се е увеличил с 51% през март 2017 г. спрямо същия месец на миналата година, за Сърбия – с 37,6%, за България – с 19,4 на сто”, съобщава официално Газпром като хвали рекордьорите по растеж на потреблението на синьо гориво.


Телевизия RT – руски еквивалент на CNN, напомня данните за бъдещата тръба под Черно море до Балканите, а оттам към Южна Европа. Медията споменава, че Турски поток ще има общ обем на доставките от 32 млрд. кубически метра годишно. От тях 14 млрд. кубика ще отиват за страната на Ердоган, а останалите ще поемат към Европа. Телевизионният канал съобщава, че дъщерната на Газпром компания South Stream Transport B.V., ускорено работи по поставянето на тръбите и в офиса си в Истанбул.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец