30.03.2017 16:03

Пореден фалстарт по делото срещу Чоков

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков за пореден път не тръгна в Специализирания наказателен съд. Адвокат Иво Найденов и останалите защитници изтъкнаха, че не са се запознали с протокола от предишното съдебно заседание. На тяхно запитване в деловодството им било отговорено, че такъв протокол няма.


Стана ясно още, че защитата на един от обвинените - Димитър Каменов поема адвокат Гинчева, която той е упълномощил да го защитава. За тази цел, обаче, адвокатката му трябва да има възможност да се запознае с делото, за да осъществи защитата му.


Друг от адвокатите поиска делото да бъде прекратено поради съществени процесуални нарушения. Адвокат Иво Найденов поясни, че преди съдът да се произнесе по това искане, трябва да прецени дали ще даде ход на делото, или не.


Прокуратурата също заяви това мнение. Представителите на държавното обвинение подчертаха, че трябва да се реши дали делото ще бъде отложено и едва тогава да се преценява има ли основание за връщане.


При отлагане на делото съдът изтъкна като процесуална пречка това, че адвокат Гинчева все още не се е запознала с материалите, а трябва да й се даде възможност, за да не се нарушат правата на клиента й.


Припомняме, преди седмица Специализираният наказателен съд остави в ареста скандалния кмет. Магистратите отказаха да го пуснат за втори път в рамките на по-малко от месец.


По-рано Чоков бе пуснат от ареста, но бе открито нарушение при разпределение на делото му на случаен принцип. От Висшия съдебен съвет образуваха дисциплинарно производство срещу съдия Даниела Врачева, която бе участвала в разпределението на делото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева