Свързани новини

29.03.2017 14:36

Държавата пак осъдена заради акция на Цветанов

Видян 2460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Държавата ще трябва да плати нови 10 000 лева за поредна шумна акция на МВР от времето, когато то беше управлявано от Цветан Цветанов. Това е обезщетението, което бившият полицай Петър Кунински трябва да получи, след като успя да осъди прокуратурата за воденото срещу него и още петима униформени дело, станало известно като Частния КАТ, съобщава Правен свят.


Решението е на Върховния касационен съд (ВКС) и е окончателно. Първоначалния по делото Окръжният съд във Враца уважи иска на пътния полицай, който беше 36 хил. лв. На втора инстанция Софийският апелативен съд също се произнесе в полза на катаджията, но занижи обезщетението до 3600 лева.


Случаят е свързан с акция от септември 2009 г. Тогавашният вътрешен министър Цветанов обяви, че 8 полицаи от Бяла Слатина са задържани, защото рекетирали шофьори и действали като частен КАТ. При акцията полицай Кунински е задържан и престоява в ареста до 18 декември. Повдигнатите му обвинения бяха за участие в организирана престъпна група, длъжностно престъпление, продължавано документно престъпление и за държане на оръжия и боеприпаси.


Година по-късно Окръжната прокуратура във Враца свали 3 от обвиненията, а през 2011 г. в съда е внесен обвинителен акт само за едно документно престъпление. На 1 април 2013 г. Районният съд във Враца е оправдал Кунински по обвинението, че е съставил акт на шофьор, в който удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че водачът не е носил талона си и не е спрял на знак Стоп.


Така делото Частен КАТ влиза и в графата за акциите на МВР, които преди години бяха шумно рекламирани от страницата на министерството и лично от Цветан Цветанов, а след това доведоха само до осъдителни решения за държавата. Само по най-известните дела от този период, приключили с оправдателни присъди за подсъдимите, държавата беше осъдена в Страсбург да плати обезщетения за над 250 000 евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне