Свързани новини

28.03.2017 15:42

Нинова: ГЕРБ да опита правителство

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Удвоили сме депутатите от предишния парламент – от 39 на 80. Имаме мандати и там, където досега нямахме – Разград, Кърджали и други. Водим в 7 големи области. Добрите новини за нас и това, което смятаме, че е успех , и се гордеем с него: София – ръст 15% спрямо 2014г.; в областните центрове 15% увеличение, друг голям град – 7% увеличение, и в село 8%. Най-сериозно впечатление прави, че в областните центрове и в София имаме сериозен ръст, където досега винаги сме изпитвали затруднения.


Много сериозен ръст по възрастов принцип има сред младите хора. Внушението за застаряване и за това, че младите не харесват БСП, е опровергано. Между 18 и 29 години имаме 10% увеличение на подкрепата. Между 30 и 39 години – 6%, между 40 и 49 години – 9%, между 50 и 59 години – 4%, над 60 години – 20%. Следващо постижение е сериозният ръст, който имаме сред хората с висше образование – 15%.


Интересна е картината в чужбина, особено на фона на лъжливото внушение за антиевропейската същност на БСП. 5 пъти сме увеличили подкрепата си там, при това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има европейски градове, в които сме първа политическа сила. Най-сериозен ръст имаме в Италия, Германия, Великобритания. За нас това е сериозен показател за подкрепата на БСП навън.


Като извод - това е много голям успех за БСП. Консолидацията в ляво е факт. Другите леви формации имат 1.7%. Т.е. ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента – приблизително около 15%. Очерта се и сложно съотношение на силите вътре в парламента. Потвърждавам позицията, че ако БСП бъде поканена, няма да се включим в голяма коалиция с ГЕРБ. Нека те да използват конституционното си право и това, че са първа сила, и да се опитат да направят правителство. Много важно е председателството на България в ЕС, сигурността по границите, вътрешната сигурност. Очакваме първата политическа сила да предложи своите варианти.


За  грешките :


Да, направихме и грешки в кампанията. Обсъдихме този въпрос и на Изпълнително бюро. В петък свикваме Националния съвет на БСП. На него ще представим  анализа за грешките и за резултатите. Медиите ще бъдат поканени. Докладът е открит.


За сваленото предаване „Шоуто на Слави”:


Онази позиция, която заявихме за референдума по време на изборите, не е променяна, не сме обсъждали отново. Но по повод на случилото се, имам предвид спирането на предаването на Слави - какви са отношенията между него и телевизията, не е наша работа. Това е въпрос на договорки на конфиденциален договор. Ние там не се месим. Но един въпрос стои открит пред нас- Слави Трифонов тази позиция я изразява по телевизията поне от 4-5 месеца, от провеждането на референдума до днес. Тя не е променена. Какво се промени, че сега след изборите се предприема тази мярка. Значи 4 месеца, при същата позиция, при същия апел, при същото поведение – никаква реакция. Минаха изборите, имаме резултат и веднага такава реакция. Нямаме отговор на този въпрос. Просто се питам. Изглежда малко странно.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни