Свързани новини

27.03.2017 13:15

Радан Кънев подаде оставка

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Радан Кънев подаде оставка като лидер "Нова Република" и на ДСБ, съобщи bTV. „Сега никой от десните партии не е депутат. Язък за амбициите”, допълни той.


„Подадох оставка като председател на „Нова Република” и в близкия час ще подам оставка като председател на ДСБ. Искам да кажа, че няма да напусна политиката”, заяви Радан Кънев пред журналисти и поясни, че това би било нечестно спрямо хората, които са му гласували доверие.


„Нова Република” трябва да остане в политиката, за да поставя въпроси, които никой не посмя да постави”, допълни още Кънев.


„Подавайки тази оставка ще се извиня на тези 300 хил. души десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент, ще поема моя дял от отговорността, че те не бяха заедно и няма да бъдат представени заедно. Знам, че няма да ми простят и ги разбирам, сигурно и аз не бих простил”, каза Кънев.


Все още не е ясно точно кога Кънев ще сдаде поста, тъй като трябва да се свика и официално съвещание на ДСБ, което да вземе решението. По непотвърдена информация председателското място ще бъде заето от Вили Лилков.


Междувременно стана ясно, че най-вероятно нито една дясна партия няма да получи партийна субсидия, тъй като всички те са се явили на изборите в коалиция. По закон коалициите могат да получат партийна субсидия само ако минат 4-процентната бариера.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се