Свързани новини

24.03.2017 16:23

Путин посрещна Марин льо Пен в Кремъл

Видян 1095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Путин прие в Кремъл кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен.
„Ние отдаваме голямо значение на отношенията ни с Франция, като освен това се стараем да поддържаме гладки отношения, както с представителите на действащата власт, така и с представителите на опозицията“, заяви Путин, цитиран от руските агенции.

„Ние в никакъв случай не искаме да влияем на протичащите събития, но си запазваме правото да общуваме с всички представители на всички политически сили в страната, както правят нашите партньори, например, в Европа и САЩ“, подчерта руският държавен глава по повод предизборната кампания във Франция.

Много интересно беше да обменим с вас мнения за това как се развиват двустранните ни отношения в Европа днес. Знам, че вие представлявате бързо развиващия се спектър от политически сили в Европа, каза Путин, цитиран от Интерфакс.
На свой ред Льо Пен отбеляза, че между Франция и Руската федерация има дълбоки културни, икономически, и стратегически връзки.

„Особено важна е тази среща, когато такава сериозна терористична заплаха е надвиснала над всички ни“, заяви тя, като благодари на Путин за срещата.

Преди срещата с президента, по време на заседание на външнополитическата комисия в Държавната дума, ръководителката на френската партия "Национален фронт" Марин льо Пен, кандидат-президент на крайната десница, каза, че не вижда повод за враждебното отношение на властите във Франция към Русия.

"Винаги смятаме, че Русия и Франция трябва да поддържат и развиват отношенията, които ни свързват от стари времена", добави Льо Пен.

"Колкото до санкциите и моето отношение към санкциите (на ЕС срещу Русия), знаете, че винаги сме били против санкциите. Смятам ги за несправедливи и нещо повече, за глупави", подчерта тя.

"Не вярваме нито в дипломацията на заплахите, нито в дипломацията на санкциите, нито в дипломацията на шантажа, която ЕС напоследък прилага все по-често не само срещу Русия, но и срещу свои собствени членки", отбеляза френският политик.

Франция вече не е изцяло суверенна страна, защото е делегирала на ЕС част от своите пълномощия, "поне що се отнася до търговските преговори и упражняването на дипломатически функции" - "а ЕС се държи в момента като противник на идеята, която отстояваме в своята политика", заяви Льо Пен, цитирана от ТАСС и БТА.

Русия и Франция трябва да обединят усилия в борбата с общите предизвикателства, по-специално с ислямския фундаментализъм. Русия дава безспорен принос за тази борба. Надявам се Франция да си възвърне суверенитета и вече да няма никакви поводи, за да се възпрепятства подновяването на руско-френските отношения, каза тя.

Марин льо Пен съобщи, че позицията й във връзка с конфликта в Украйна все така съвпада с позицията на Русия.

"Винаги съм подчертавала в изявленията си ролята на ЕС за разрастване и задълбочаване на този конфликт", каза тя. "Днес в Украйна сме принудени да контактуваме с правителството, което незаконно дойде на власт в резултат на "революцията от Майдана" и сега бомбардира гражданското население на Донецк и Луганск.
Това е военно престъпление и то би трябвало да възмути до крайност всички онези защитници на човешките права, които днес чуваме постоянно да правят съвсем различни изявления във френските медии", поясни Льо Пен.

Но френското ръководство според нея "слуша на първо място американските си стопани".
"САЩ целят да предизвикат истинска война в Европа с това, че се канят да въоръжат Украйна. Те искат да докарат зоната на НАТО до руската граница. Те вече много години се опитват да засилят влиянието си в Източна Европа. САЩ се стремят Украйна да влезе в НАТО, същата цел преследва и днешното украинско правителство", заяви Марин льо Пен.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и