Свързани новини

24.03.2017 15:21

Галъп: 80% са против изборния туризъм

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50% от българите оценяват работата на служебния кабинет като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна. Засега в масовите нагласи служебният кабинет явно успява да удържа положителната си стартова инерция.


Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на Галъп интернешънъл, проведен на 21-22 март сред 804 души в цялата страна. Сондажът е възложен, финансиран и проведен от Галъп интернешънъл.


80% от българите се съгласяват с твърдението, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели. 17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл. Очевидно надделява тревогата по отношение на текущите събития.


Това са част от данните от експресен телефонен сондаж на Галъп интернешънъл на 21 и 22-ри март, проведен със собствени средства. Тези сондажи показват бърза картина на масовите нагласи и пораждат важни хипотези.


Малко над 40% от българите са чули за писмото на Ахмед Доган. Сред чулите очаквано преобладава неодобрение – 55% по-скоро не одобряват. Дял от 37% обаче по-скоро одобряват и това показва, че все пак тезите на Доган вече достигат до адресат. Дали и доколко този процес ще се задълбочава, тепърва предстои да се разбере.


Галъп интернешънъл провери експериментално отношението по темата за двойното гражданство. Резултатите красноречиво показват високи нива на отрицателно отношение. Най-големи са дяловете на хората, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница. На другия полюс са бежанците и изселниците. Резултатите са очаквани и показват най-вече степените на търпимост. В българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност, които заслужават коментар и последващо изследване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец