Свързани новини

24.03.2017 10:18

Узунов предлага "пълна промяна" на реформата в МВР

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов предлага "пълна промяна" на реформата на МВР. Това става ясно от публикуваните за обществено обсъждане две наредби за - условията и реда за изплащане на обезщетения и за размера на основните месечни възнаграждения на държавните служители в МВР, предаде Дарик.


Още при встъпването си в длъжност, Узунов обяви намерения да преформатира последните промени в Закона за МВР от края на 2016 г., свързани основно с възнагражденията.


Последните два месеца служебният министър на МВР многократно обявяваше, че обслужващият персонал в МВР, който трябва да подсигурява полицаите, е по-добре платен от самите униформени. Занапред тези положения се променят. Така например - основното месечно възнаграждение на главния секретар на МВР ще е 2136 лв.


Началник на отдел ще има основно месечно възнаграждение от 1456 лв., разследващ полицай в ГДБОП ще се разписва срещу основно месечно възнаграждение от 937 лв. Полицейски инспектор - 1215 лв., началник на Районна служба за пожарна и аварийна безопасност ще получава основно възнаграждение в размер от 1352 лв., а началник-група в Специализираният отряд за борба с тероризма ще има основно възнаграждение 1027 лв.


Държавни служители със средно образование, които са назначени в МВР ще получават максимум 682 лв. основно възнаграждение. Това са полицаи, пожарникари, спасители.


Лица, работещи на трудово правоотношение ще получават като основно месечно възнаграждение - зам.-министър на вътрешните работи - до 2571 лв. Снабдител в МВР, със средно образование ще има месечно основно възнаграждение в размер до 491 лв.


Наредбата ще доведе до подобряване редът и организацията на определянето на възнагражденията на служителите, както и подобряване на последващия контрол при разходване на финансовите средства за това. Наредбата претърпява съществени изменения, които са наложени в резултат на обществени обсъждания, уточнява в мотивите си служебният министър Узунов.


С другата Наредба за условията и реда за изплащане на обезщетения при прекратяване на служебното правоотношение, ще се уредят въпроси за - платен годишен отпуск, незаконно прекратяване на служебното правоотношение, за претърпяна телесна повреда или смърт, при преместване на работа в друго населено място и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и