20.03.2017 11:03

6 години затвор за Брендо

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евелин Банев-Брендо бе осъден на 6 години затвор заради участие в организирана престъпна група за пране на пари. Това реши Апелативният съд в София.


Заедно с него бе осъден и доведеният му брат Симо Карайчев. Неговата тригодишна условна присъда, постановена от първата инстанция, става ефективна. Според съдебното решение в групата е участвал и покойният Константин Дишлиев. Той бе застрелян в центъра на София през 2005 г. Бившата жена на Банев Моника Любомирова и сестра й Десислава (съпруга на Дишлиев) бяха оправдани.


Това е поредно решение по делото. На първа инстанция Банев бе осъден на 7,5 години затвор. Тази присъда бе отменена на втора инстанция, а Върховният касационен съд (ВКС) върна делото за ново разглеждане. Със сегашното решение Банев бе оправдан за пране на пари, но осъден за участие в организираната престъпна група, сформирана със същата цел. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред ВКС.


Преди няколко дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Банев.


 Предвид тенденциозния характер на делото, мисля, че се е създала една порочност в прокуратурата и определени политически кръгове. В този ред на мисли, аз нямам какво да кажа. Съгласен съм с всичко, което каза моят адвокат, заяви Банев пред съда.


Това не е единствената присъда срещу Банев. Той има невлязла в сила 20-годишна присъда за наркотрафик в Италия, която се обжалва пред тамошния Върховен съд. Осъден е по сходно обвинение и в Румъния на 14 години. И там обжалва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и